top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStephanie

Uitgelicht project: de eetbare tuin

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023

Een groene oase, midden in de stad met fruitbomen, bessenstruiken, vergeten groenten en kruiden. Bijna alles in de tuin is eetbaar, hoe leuk is dat? Om de natuur een handje te helpen willen de eigenaren een ecologische tuin met veel insect-vriendelijke planten en hergebruikte materialen. Daarbij moet het ook een kindvriendelijke tuin worden.

Een van mijn leukste projecten tot nu toe!


Klein voedselbos Tegen de warme muur van de garage komt een kweepeer en achterin de tuin een halfstam appel- en pruimenboom. Snoepen kan van de josta- en kruisbes die onder de bomen groeien en van de gewone vlier maak je lekkere vlierbloesemlimonade. In het mini-voedselbos vind je onder meer brave hendrik (soort spinazie), bloedzuring, zwartmoeskervel, lievevrouwebedstro en bosaardbei. In het zonnige gedeelte van de tuin vind je onder meer kruiden als bieslook, citroenmelisse en rozemarijn.

Gewone smeerwortel, ossetong, roomse kervel en kleine pimpernel zijn behalve eetbaar ook goede insectenlokkers en bovendien mooi om te zien.


Terras

Geen terras van tegels in deze tuin, maar van perzikstenen. Een natuurlijk product dat waterdoorlatend is en lang goed blijft. De houten pergola over het terras begroeid door een druif zal zorgen voor een fijne schaduwplek in hete zomermaanden.


Kindvriendelijk

Het kan heel leuk en leerzaam zijn voor kinderen om te zien hoe voedsel groeit. Helemaal in je eigen achtertuin. Een gazon van microklaver om op te spelen, volop fruit om te plukken en een mini-vijver om te onderzoeken lijken mij prima elementen voor kinderen. Hang nog een schommel of klimtouw aan de pergola, hangmat tussen de fruitbomen of trampoline op het gazon en je bent klaar :)


Wil je ook een mooie tuin helemaal naar jouw wens? Neem dat contact met me op: stephanie@studiomus.nl of 06-41145977


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page