STUDIO MUS
TUINONTWERP
De eetbare tuin
Samen met Ellen van der Veer ontwierp ik voor duurzame chef Sheila Struyck deze tuin met bijna alleen maar eetbare planten. De tuin is voor een groot deel ommuurd en voelt als een Mediterraanse binnentuin. Tegen de muur aan de zuidkant hebben we dan ook een amandelboom en een vijg geplant samen met lekker veel Toscaanse jasmijn. Langs het slingerpaadje vind je onder meer Duizendblad, Dropplant, Wilde akelei, Bergsteemtijm, Artisjok, Venkel, Aardpeer, Roomse kervel, Zeemelde en Blauwe bosbes.
Je kunt straks snoepen van de kiwibes, gele framboos en wijnbes. Ook hebben we een mispel en pruimenboom geplant. Onder de pruimenboom hebben we een zogenaamde gilde gecreëerd: planten die elkaar versterken en goed passen bij de pruim. Denk aan sierui, Roomse kervel en Lupine.
Ik mag de tuin ook een paar maanden per jaar onderhouden, dus ik kan het allemaal lekker zien bloeien. Super leuk en leerzaam!
Bestrating en constructies: De Tuinpionier
Beplanting: Studio Mus en Ellen van der Veer.